om_skapa_textil

OM OSS

På Skapa Textil & Design brinner vi för en levande landsbygd och ett varmt och generöst samhällsklimat. Vi tror på en värld där vi bryr oss om varandra och samtidigt tar hand om miljön och våra naturresurser.

Varje år slängs tonvis med kläder och tyger som egentligen är fullt användbara. Genom återbruk och lagning eller genom att sy om ett trasigt plagg till något nytt, kan vi minska belastningen på klimatet. Därför brinner vi på Skapa för återbruk i alla dess former.

En levande landsbygd med närhet till både service och gemenskap är också centralt för oss. Vi tror att alla mindre orter behöver lokal handel för att kunna utvecklas och må bra. Det skapar mötesplatser och bidrar till gemenskapen i samhället. Därför är det viktigt för oss att du alltid känner dig välkommen, oavsett vem du är. Vi garanterar trevligt och personligt bemötande och lyhörd service.

Skapa Textil & Design öppnades i Burträsk i oktober 2016. Butiken ägs och drivs av Roza Wallin. Hon är född och uppvuxen i Kirgizistan och blev redan som liten intresserad av att sy och skapa i textil. Ett intresse som senare fick henne att utbilda sig inom mode och design. Som civilingenjör och mönsterkonstruktör har Roza arbetat på modehus i Kirgizistan och i Ryssland och som egen företagare inom skrädderi i både sitt hemland och här i Sverige. Sedan några år tillbaka bor och arbetar hon i Burträsk.